Blog

Nieuws

Let op! Onderhoudswerkzaamheden maart 2019

Beste Relatie,

Om redenen van veiligheid en stabiliteit voeren we geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan ons virtualisatieplatform.
Hierbij installeren we onder meer een kernelupdate.

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in de periode van 11-03-2019 tot en met 15-03-2019, telkens tussen 22:00 uur en 06:00 uur.

Hierbij starten we de systemen opnieuw op. Uw omgeving is die dag dus mogelijk gedurende korte tijd niet beschikbaar.
Aangezien de systemen na elkaar worden bijgewerkt, is het niet mogelijk om het exacte tijdstip te noemen waarop jouw omgeving herstarten.

We betreuren het eventuele ongemak.

Met vriendelijke groet,
Team CN Work

Security update: L1TF/Foreshadow-kwetsbaarheden

Beste Relatie,
 
Dinsdagavond is bekend geworden dat er een ernstige bug zit in processors van Intel. Deze zogenaamde L1 Terminal Fault of Foreshadow-kwetsbaarheden maken het voor een aanvaller mogelijk om ongeautoriseerd stukken geheugen uit te lezen. Het is echter niet mogelijk om een specifiek doel gericht aan vallen.  
 
Inmiddels hebben verschillende besturingssystemen patches uitgebracht die de kwetsbaarheden deels dichten. We willen jou er daarom extra aan herinneren om je systeem altijd up-to-date te houden.

Met vriendelijke groet,
Team CN Work

Geüpdatete juridische documenten

Op basis van de nieuwe Europese privacywet GDPR/AVG hebben we onze algemene voorwaarden, privacy policy en cookie policy geüpdatet. Zo krijg je onder andere meer inzicht in de persoonsgegevens die we van je verzamelen en voor welke doeleinden we ze gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Team CN Work

Let op! Aankondiging spoedonderhoud aankomende nacht

Beste Relatie,

Aankomende nacht vindt er tussen 00:00 en 05:00 uur spoedonderhoud plaats. Tijdens dit onderhoud wordt de firmware van de clusterswitches (leaf9 & leaf10) geüpgraded.

In de afgelopen weken is er een bug ontdekt in de firmware van de switches in dit cluster. Na ontdekking van deze bug hebben wij extra monitoring gebouwd die problemen zou herkennen voordat het merkbare impact zou veroorzaken. 

Vanochtend veroorzaakte deze bug echter een incident in een ander VPS-cluster. De fouten manifesteerden zich op een andere manier waardoor de monitoring geen alarm sloeg. Dit incident heeft ons doen besluiten om alle firmware-upgrades versneld door te voeren. 

De nieuwe firmware is niet backward compatible. Om de communicatie tussen te de redundante switches te waarborgen worden de switches op hetzelfde moment geüpgraded. Hierdoor zal jouw omgeving tijdens dit onderhoud maximaal 5 minuten niet bereikbaar zijn. Jouw omgeving zal daarna automatisch zijn taken weer hervatten, hiervoor hoef je niets te doen.

Met vriendelijke groet,

Team CN Work